inloggen  |  aanmelden

Bouwfonds en gemeente Wageningen stimuleren energiebesparing

Gepubliceerd op: 19 Maart 2013

In Wageningen krijgen de bewoners van wijk Nieuw Kortenoord intensieve begeleiding bij het doorvoeren van energiebesparingen. Bij dit unieke initiatief van Bouwfonds Ontwikkeling spelen ook de gemeente en de provincie een rol. Samen gaan ze adviseren over installaties, subsidies en het gedrag van bewoners om optimaal te kunnen besparen op energie.

 

Nieuw Kortenoord is een duurzame woonwijk van 56 hectare en 350 woningen. Het wordt één van de grotere groene wijken van Nederland. Alle woningen worden voorzien van vergaande energiebesparende maatregelen, zoals warmte- en koudeopslag, extra isolatie en een grote waterberging.  Daarnaast helpt Bouwfonds Ontwikkeling bewoners om extra energie te besparen door bijvoorbeeld zonnepanelen voordeliger aan te bieden. Dit gunstige aanbod is mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Wageningen en de provincie. Verder is er een energiecoach beschikbaar die bewoners tips geeft om nog meer energie te besparen door hun gedrag en het gebruik van apparaten en toestellen aan te passen.

 

Ruim 70 bewoners maken al gebruik van het aanbod. In ruil voor deze begeleiding, vraagt Bouwfonds Ontwikkeling van de bewoners of ze deel willen nemen aan een onderzoek naar het energieverbruik. Door prestaties te meten en te evalueren kunnen bewoners later nog gerichter advies krijgen. De Wageningse wijk is meteen ook de eerste waarin op deze manier wordt samengewerkt aan de begeleiding van bewoners op het gebied van energiebesparing. 


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...