inloggen  |  aanmelden

Bouw fietsenstalling onder Stationsplein Zwolle start voorjaar 2019

Gepubliceerd op: 6 Augustus 2018

Volgend voorjaar start de bouw van de fietsenstalling onder het Zwolse Stationsplein. Boskalis Nederland heeft van de gemeente Zwolle de opdracht gekregen voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling van 5.475 fietsen, inclusief de herinrichting van de openbare ruimte van het Stationsplein en de Stationsweg. De gemeente heeft bij de aanbesteding voor Boskalis Nederland gekozen vanwege de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Een team dat behalve de gemeente, bestond uit NS Stations, ProRail en de Fietsersbond Zwolle heeft de plannen van de vijf deelnemende bedrijven beoordeeld op prijs, de kwaliteit van de stalling en de openbare ruimte, het beperken van overlast tijdens de bouw en de mate waarin het ontwerp duurzaam is.

Boskalis Nederland heeft het beste plan aangeboden voor de nieuwe fietsenstalling waarin het ontwerp van de stalling leidt tot meer comfort voor de gebruikers en een betere beleving. Daarnaast heeft de aannemer goed gescoord op de wijze waarop overlast en hinder voor de ondernemers, bewoners en reizigers in en rondom het Stationsplein wordt voorkomen dan wel geminimaliseerd en de wijze waarop invulling wordt gegeven aan duurzaamheid. Als aannemer met de beste prijs-kwaliteitverhouding is Boskalis  Nederland winnaar van de aanbesteding. Boskalis zal de aangeboden plannen om de ondergrondse fietsenstalling aan te leggen en de openbare ruimte op het Stationsplein en de Stationsweg te herinrichten de komende periode verder uitwerken. Begin oktober 2018 wordt het ontwerp gepresenteerd en openbaar gemaakt. De Spoorcafe’s in de aankomende twee jaar worden benut om de stand van zaken van het ontwerp en de bouw toe te lichten.

Met een financiële bijdrage van ProRail en provincie Overijssel gaat de gemeente Zwolle van voorjaar 2019 tot eind 2020 de ondergrondse fietsenstalling voor 5.475 fietsen onder het Stationsplein bouwen en de openbare ruimte op het Stationsplein en de Stationsweg herinrichten. Het bouwproject maakt onderdeel uit van het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/spoorzone.

Bron: Zwolle.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...