inloggen  |  aanmelden

Boombakken van Urbania uit Lochem

Gepubliceerd op: 27 Augustus 2014

Enige jaren geleden werd o.a. Urbania uit Lochem door CBRE uit Amsterdam uitgenodigd een voorstel te doen voor de aankleding van het Boreelplein in Deventer met aantrekkelijk straatmeubilair, hetgeen al ruim 10 jaar op het progamma stond en al eens werd geprobeerd met steigerhout, hetgeen niet in de smaak viel.

Aanvankelijk werd door Urbania in 2011 een voorstel gedaan met toepassing van Spaans granieten meubilair, echter werd dit voorstel vanwege overname/fusie besprekingen in de ijskast gezet.
Aanvang 2013 werd dit plan wederom door CBRE opgepakt en werd door Urbania een nieuw voorstel gedaan met een nieuwe productlijn van Bellitalia.net bestaande uit cement gebonden elementen, gewapend met marmer of porfier en verkrijgbaar in verschillende kleuren en werd dit voorstel gedurende 2013 door de groep geaccepteerd en inmiddels door Urbania gerealiseerd in eind april.
Bellitalia levert zowel standaard als non-standaard producten in dit systeem, dus aan de hand van uw eigen wensen en of schetsen van bank , zitrand tot fontein of kunstwerk en met of zonder ledverlichting.
 
Aangezien het plein multifunctioneel moest blijven voor het organiseren van diverse evenementen, werden de elementen voornamelijk langs de buitenzijden van het plein geplaatst en diende tevens rekening te worden gehouden met maximale gewichten i.v.m. de onderliggende parkeergarage, hetgeen door Ing.Buro JVZ uit Deventer werd begeleidt, als constructeur van dit complex.
 
De aankleding bestaat uit 9 stuks ronde boombakken met een diameter van 250 cm, met rondom gepolijste zitvlakken van 4 ton per stuk in rood marmer, 12 stuks zitblokken met wit porfier met verstelbare onderblokken en voorzien van houten opzetstukken als zitbank en 6 stuks rechthoekige bloembakken in wit porfier.
 
Inmiddels zijn de reacties van zowel het publiek als van de opdrachtgever uiterst positief ontvangen en beloofd een sterke verbetering te zijn voor de sfeer op het Boreelplein.
 
Urbania products werd verkozen als exclusief leverancier voor de Nederlandse markt en zal deze producten in de toekomst over geheel Nederland kunnen leveren.
 
Bijgaande afbeeldingen geven een goede indruk van de producten en het sfeerverhogende karakter ervan.
 
Voor nadere info:
Urbaniaproducts.nl
Tel. 0573-25 44 22

  
 
 

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...