inloggen  |  aanmelden

Bodac Explosieven opsporing tot 18 meter diepte!

Gepubliceerd op: 22 Februari 2015

Naast oppervlaktedetectie kan Bodac ook dieptedetectie uit voeren tot een diepte van circa 18 meter beneden maaiveld. In gebieden met “slappe” ondergrond kunnen (vliegtuig)bommen tot grotere diepte in de bodem zijn doorgedrongen. We kunnen met onze stelling zowel in de landbodem als in de waterbodem vanaf een ponton dieptedetectie uitvoeren.

Om de conventionele explosieven op deze diepte te kunnen vinden wordt gewerkt met een MDEdrive. Het is een drukmechanisme waarbij een lange lans, met een gevoelige meetsensor in de bodem wordt geprikt. Tijdens het in de grond drukken van de meetsonde observeert een (senior) OCE-deskundige het proces. Wanneer een verstoring wordt gemeten dan legt de OCE-deskundige de meting vast. De diepte van een groot onderzoeksgebied is op deze manier snel en nauwkeurig in kaart te brengen. Een voordeel van deze meettechniek is dat de bodemstructuur intact blijft. De uiteindelijke gegevens kunnen door de OCE-deskundige op diverse manieren worden gepresenteerd, waaronder in AutoCad, Microstation en GIS (met diverse ondergronden).

Een greep uit ons leveranciersregisterBinnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...