inloggen  |  aanmelden

BNG financiert energiebesparende openbare verlichtingprojecten

Gepubliceerd op: 9 Februari 2012

De BNG bank gaat het gemeenten en provincies makkelijker maken om te investeren in grootschalige, energiebesparende verlichtingsprojecten. De bank gaat op verzoek van Agentschap NL speciale regelingen treffen voor gespreide betaling van deze projecten.

 

Om te stimuleren dat provincies en gemeenten gaan investeringen in omvangrijke projecten die het milieu ten goede komen, hebben Agentschap NL en de bank tot dit initiatief besloten. Het gaat in dit geval om investeringen van tenminste 2,5 miljoen euro.  Bijvoorbeeld voor het toepassen van led-verlichting en het dimbaar maken van de verlichting. Deze maatregelen leiden tot grote besparingen voor het milieu en de gemeentelijke uitgaven, maar eerst moet men er behoorlijk wat geld in steken. Door deze bedragen over  een periode van 10 tot 15 te spreiden, kunnen gemeenten en provincies de investeringskosten uit het reguliere budget voor beheer en onderhoud van de openbare verlichting betalen. Na het afbetalen van de investeringskosten zijn de structurele kosten voor de openbare verlichting voor de gemeente of provincie lager geworden.

 

Op 1 maart houdt Agentschap NL en de BNG in Utrecht de bijeenkomst Financiering van investeringen in de openbare verlichting. De bijeenkomst is bedoeld voor gemeenten en provincies die grootschalige energiebesparende investeringen in de openbare verlichting willen doen, maar nog niet weten hoe ze deze moeten financieren.

 

Bron: Verkeerskunde


Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...