inloggen  |  aanmelden

Bij Kempkes Landmeten BV zitten we niet stil!

Gepubliceerd op: 18 April 2013

Naast onze bestaande werkzaamheden (uitzetten, maatvoeren, akteposten/splitsingen meten, GBKN, enz.) zijn we ons aan het oriënteren op een aantal nieuwe ontwikkelingen binnen de landmeetkundige wereld. Zodoende willen we op alle aspecten binnen deze wereld actief zijn.

Bij Kempkes Landmeten onderzoeken we momenteel de mogelijkheden om ons te gaan bezighouden met machinebesturing. Op basis van een DTM (Digitaal Terrein Model) kunnen wij een 3D model maken van de te realiseren situatie. Dit model kan dan ingelezen worden in de apparatuur van grondverzetmachines waardoor er geen piketten meer hoeven worden uitgezet. De machines worden uitgerust met GPS-apparatuur en zodoende heeft de machinist continu inzicht in de vorderingen en kwaliteit van het werk.

Daarnaast zijn we bij Kempkes Landmeten volop bezig met de toepassingen op het gebied van laserscannen. We hebben een aantal proefmetingen gedaan om de mogelijkheden van laserscannen te onderzoeken. Deze proefmetingen zijn als zeer positief ervaren en op basis van een analyse op de verkregen data, gaan we nu dan ook uitzoeken wat de mogelijkheden zijn voor toekomstig gebruik van laserscan-apparatuur. We denken dan in eerste instantie aan deformatiemetingen of metingen van complexe bouwwerken, bijvoorbeeld viaducten.

Door onze groei van de afgelopen jaren zijn we in 2012 verhuisd naar een nieuw pand op een nieuwe locatie. In dit nieuwe gebouw zijn we weer van alle gemakken voorzien en hebben we volop de mogelijkheid om weer door te groeien!

Voor meer informatie over ons bedrijf en onze werkzaamheden kunt u natuurlijk altijd onze website: www.landmeten.nl bezoeken.


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...