inloggen  |  aanmelden

'Bespaarlokaal' handige toolkit voor stimuleren energiebesparing

Gepubliceerd op: 22 November 2011

Het webportaal 'Bespaarlokaal' biedt gemeenten ondersteuning bij het stimuleren van energiebesparing bij particuliere woningeigenaren. Met concrete tools, voorbeelden en ondersteuningsactiviteiten kunnen gemeenten er direct mee aan de slag.

Veel gemeenten willen graag werk maken van energiebesparing. Maar hoe zet je bewoners daar toe aan? Op die vraag geeft het nieuwe webportaal hele praktische antwoorden. Een gezamenlijke kennisbron om uit te putten, biedt het voordeel dat niet iedere gemeente zelf het wiel hoeft uit te vinden. Dat spaart tijd en geld.

Achter ‘Bespaarlokaal’ schuilen de initiatiefnemers Agentschap NL, Meer Met Minder en Milieu Centraal. Deze organisaties hebben hun kennis, ervaring en krachten gebundeld om alle betrokken partijen in beweging te krijgen. Op het webportaal zetten ze gemeenten aan om burgers en bedrijven te informeren, lokale partijen bij elkaar te brengen, samenwerking te stimuleren en eventueel energiebesparende maatregelen financieel aantrekkelijk maken.

Bron: Bouwend Nederland


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...