inloggen  |  aanmelden

Bergen op Zoom en Beesel onder groenste steden en dorpen van Europa

Gepubliceerd op: 22 September 2015

Bij de internationale competitie Entente Florale Europe behaalden het Brabantse Bergen op Zoom en het Limburgse Beesel respectievelijk goud en zilver. Op 18 september werd in Bristol de einduitslag bekend gemaakt van de verkiezing. In totaal kregen acht steden en acht dorpen een bekroning voor hun groene karakter.

Entente Florale Europe is een competitie voor steden en dorpen in twaalf deelnemende landen. Elk land draagt jaarlijks een stad en een dorp aan voor deelname. Gezamenlijk wedijveren ze om de titel groenste stad of dorp van Europa. De deelnemers worden beoordeeld door een jury van toeristische en tuinbouworganisaties. Ze kijken naar 50 criteria die te maken hebben met het leefmilieu, de bebouwde en openbare groene ruimte, natuur en landschap en de mate van bestuurlijke en maatschappelijke betrokkenheid. Deelnemers die bij de beoordeling boven de 85 punten scoren krijgen de gouden award. De zilveren awards gaan naar steden en dorpen die tussen de 75 en 85 punten halen en de bronzen voor 65 tot 75 punten. Dit jaar werd Bergen op Zoom met goud beoordeeld en Beesel met zilver. De bekendmaking vond plaats tijdens een speciale ceremonie in het Bristol Marriot City Center.
 
Bergen op Zoom kreeg vooral veel lof voor de uitstekende woon- en leefkwaliteit en voor de manier waarop de stad haar culturele erfgoed in stand houdt. Beesel sprong eruit vanwege haar aanpak van de landschapsontwikkeling en biodiversiteit, maar ook voor de uitstekende leefvoorzieningen voor bewoners en toeristen.
 
Bron: vitalegroenestad.nl

Een greep uit ons leveranciersregisterTBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...