inloggen  |  aanmelden

AVRI boekt milieuwinst met aanschaf inzamelwagens op aardgas

Gepubliceerd op: 16 Juni 2011

Op donderdag 9 juni  jl.presenteerde Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI) op het AVRI-terrein aan de Meersteeg in Geldermalsen twee nieuwe inzamelwagens die op aardgas rijden. Hierbij waren ook vertegenwoordigers van de producenten Scania en Haller aanwezig en van de dealer Scania Gerritse uit Tiel.

De twee zijbeladers worden gebruikt voor de inzameling van rest- en gft-afval uit minicontainers in Tiel. De wagens zijn herkenbaar aan een sticker waarop staat dat ze op aardgas rijden. AVRI streeft ernaar om in de toekomst zoveel mogelijk over te schakelen op aardgas.

De wagens hebben veel milieuvoordelen. Rijden op aardgas (in plaats van diesel) levert minder schadelijke uitlaatgassen op. Bovendien is de voorraad aardgas op de aarde groter dan de voorraad aardolie. Ook het geluidsniveau is bij een motor op gas lager dan bij een motor op diesel. De prestaties van Scania’s nieuwe gasmotoren, die zowel op biogas als op aardgas kunnen lopen, zijn vergelijkbaar met die van dieselmotoren. Voor Scania is het voor het eerst dat zij deze constructie in gebruik nemen en op een inzamelwagen toepassen.

De toepassing van aardgas op AVRI-inzamelwagens is nog beperkt. In de regio Rivierenland kan er uitsluitend in Tiel aardgas worden getankt. Ook is aardgas niet geschikt bij wagens met zwaardere motoren. Maar waar het mogelijk is, wil AVRI aardgas toepassen om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

 

Bron:  www.hallerbenelux.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...