inloggen  |  aanmelden

Augmented reality beïnvloedt keuze en plaatsing straatmeubilair

Gepubliceerd op: 11 Juli 2017

Inmiddels is het al ruim een jaar mogelijk om virtuele Pokémons in de openbare ruimte te vinden, maar nu kunnen smartphonebezitters ook virtueel afvalbakken en banken tevoorschijn toveren. Met de ‘Grijsen AR App’ kan men virtueel straatmeubilair plaatsen.

Grijsen park & straatdesign lanceerde de eerste Augmented Reality (AR) app waarmee gebruikers straatmeubilair virtueel in de openbare ruimte kunnen plaatsen. Via de app kunnen virtuele afvalbakken of banken 3D in de omgeving geplaatst worden op een plek naar keuze.
 
Experimenteren
Met behulp van de app is het mogelijk om te experimenteren met de plaatsing van afvalbakken en ander straatmeubilair. Op de smartphone is direct zichtbaar hoe de openbare ruimte er in de nieuwe situatie uit komt te zien. Naast de plaatsing van het straatmeubilair kan er ook gespeeld worden met de kleur. Gebruikers kunnen in de app kiezen voor een grijze, oranje of felgroene kleur.
 
Felgroen tegen zwerfafval
“De keuze voor felgroen als mogelijke kleur van de afvalbakken in de app hebben wij bewust gemaakt. Dit is gedaan naar aanleiding van het experiment met felgroene bakken in Rotterdam en nu ook Amsterdam. De felgroene kleur draagt daar bij aan een vermindering van zwerfafval”, aldus Patrick Grijsen, directeur Grijsen park & straatdesign.
 
Werking app
De app werkt doormiddel van een marker die in de openbare ruimte neergezet kan worden. Gebruikers scannen die marker vervolgens met de app op de smartphone en selecteren het product dat zij in de openbare ruimte willen zien. Het gekozen object verschijnt dan op het scherm op de plek van de marker, waarna de gebruiker deze van alle kanten kan bekijken. De app is ontwikkeld voor zowel Android als iPhone. Geïnteresseerden kunnen de app hier downloaden.
 
Bron: Stadszaken.

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...