inloggen  |  aanmelden

Arnhemse woningen straks verwarmd uit afval

Gepubliceerd op: 26 November 2013

Arnhemse woningen zullen in de toekomst verwarmd worden met restwarmte uit de afval- en energiecentrale van AVR in Duiven. Dat wordt mogelijk omdat Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, gaat investeren in een koppeling tussen de warmtenetten van Duiven, Westervoort en Arnhem.

De koppelleiding tussen de drie warmtenetten gaat 19 miljoen euro kosten. De koppelleiding zorgt ervoor dat de vrijkomende warmte bij het verbranden van afval in Duiven, straks ook naar Arnhem geleid kan worden. Nu levert de afval- en energiecentrale in Duiven al warmte aan woningen in Westervoort en Duiven. De warmte komt vrij bij de verwerking van huishoudelijk en bedrijfsafval. De vraag naar stadswarmte in de regio Arnhem stijgt, veroorzaakt door nieuwbouw en stadsvernieuwing. De koppeling van de netten zal de beschikbaarheid van restwarmte vergroten in een groter gebied. Met deze vorm van warmte dragen Nuon, de gemeenten en de provincie tevens bij aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot en daarmee het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Nuon start dit jaar nog met de start van de aanleg van een koppelleiding over een lengte van vijf kilometer. De eerste werkzaamheden vinden plaats in de omgeving van de AVR in Duiven. De verwachting is dat de koppelleiding eind 2014 gereed zal zijn.


Bron: AVR
 

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...