inloggen  |  aanmelden

Arnhem zet grootschalig in op LED-verlichting

Gepubliceerd op: 8 Oktober 2012

De gemeente Arnhem gaat binnenkort 2.300 lantaarnpalen langs de belangrijkste wegen van de stad voorzien van dimbare LED-lampen. Daarmee geeft Arnhem invulling aan haar ambities op het gebied van duurzaamheid en kan er een energiebesparing van 47% worden bereikt.

Met deze grootschalige overschakeling op LED zal de gemeente naar verwachting 500.000 kWh minder gaan verbruiken dan met traditionele lampen. Ook gaan ze veel langer mee. De lagere verbruikskosten zullen de investering dan ook snel doen terugverdienen, zo geeft de gemeente aan. Omdat openbare verlichting bijna de helft van de energierekening van steden in beslag neemt, kan een besparing als deze de gemeentelijke begroting positief beïnvloeden. Naast een besparing, verwacht Arnhem tevens een betere lichtkwaliteit van de LED-lampen. Het vervangingstraject zal ongeveer vier jaar gaan duren.


Arnhem heeft in dit geval gekozen voor de LED-technologie van Philips. De verwachting is dat LED-innovaties in de toekomst nog energiezuiniger worden. Dankzij de inwisselbare modules van Philips, zal de gemeente Arnhem ook daar de vruchten van plukken. Zo wordt een extra energiebesparing van circa 200.000 kWh verwacht in de toekomst.

Een greep uit ons leveranciersregisterFides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...