inloggen  |  aanmelden

Arnhem introduceert online zonneboiler-check

Gepubliceerd op: 25 Juni 2013

Ter aanvulling op de Zonatlas voor zonnepanelen, komt Arnhem nu ook met een online tool voor het checken van de mogelijkheden van zonneboilers. Arnhemmers kunnen sinds vorige week op de Arnhemse Zonatlas zien of hun dak geschikt is voor een zonneboiler en of de aanschaf van een zonneboiler rendabel is. Arnhem is de eerste gemeente in Nederland die deze mogelijkheid biedt.  

Ruim een jaar geleden lanceerde de gemeente Arnhem de eerste interactieve zonatlas in Nederland. Op www.zonatlas.nl/arnhem kunnen inwoners en bedrijven zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Per 20 juni is daar ook een module voor zonneboilers aan toegevoegd. De gemeente vindt de nieuwe module een logische stap, omdat daarvoor dezelfde basisgegevens als voor zonnepanelen worden gebruikt (zoninstraling, dakoppervlakte en hellingshoek van daken). De atlas bekijkt niet alleen de geschiktheid van een dak. Een rekenhulp geeft bovendien automatisch aan welk deel van het dak het meest geschikt is. Ook is het mogelijk om de geschiktheid voor een combinatie van zonnepanelen en zonnecollectoren op het dak te bekijken en te berekenen. De gemeente Arnhem wil met dit initiatief inwoners en bedrijven helpen met energiebesparing en energieopwekking. Daarmee draagt Arnhem bij aan de eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Zo streeft Arnhem naar een energiebesparing van 3% en een toename van duurzame energieproductie van 7%.

 

Het initiatief van Arnhem is inmiddels door veel andere gemeenten overgenomen. Zo heeft de provincie Gelderland vorige week voor alle Gelderse gemeenten de zonatlas gelanceerd. Alleen in Arnhem is de Atlas aangevuld met een module voor zonneboilers.

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...