inloggen  |  aanmelden

Arnhem huisvest centrum slimme energienetten

Gepubliceerd op: 9 Oktober 2012

In ‘elektriciteitsstad’ Arnhem is vorige week een centrum voor slimme energienetten geopend. Het centrum heet Watt Connects en is opgericht om bedrijven, overheden en kennisinstellingen op interactieve wijze kennis te laten maken met de mogelijkheden van smart grids.

 

Smart grids zijn decentrale energienetten waaraan een meet- en regelsysteem is toegevoegd waardoor ze de vraag en het aanbod van energie beter op elkaar kunnen afstemmen over bepaalde periodes. Deze intelligente energienetten zijn noodzakelijk voor onze toekomstige energievoorziening omdat zij de grootschalige inpassing van duurzame energie en lokaal opgewekte elektriciteit mogelijk maken. Watt Connects beoogt doelgroepen te informeren, te verbinden en zo innovatie te stimuleren. Het kenniscentrum is opgezet door Energiekennisbedrijf DNV KEMA, regionaal netbeheerder Liander, landelijk netbeheerder TenneT en projectontwikkelaar TCN. De gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland hebben bijgedragen in de financiering.

 

In het centrum worden nieuwe technieken, diensten en applicaties gedemonstreerd. Bezoekers kunnen gebruik maken van simulatietools. Bovendien vinden in het centrum workshops, lunchlezingen en presentaties plaats, en worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Belanghebbenden uit binnen- en buitenland kunnen zien en ervaren hoe een intelligent en duurzaam energienetwerk van de toekomst in hun praktijk werkt en wat daarvan de baten zijn. 


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...