inloggen  |  aanmelden

Arnhem haalt overbodige verkeersborden weg

Gepubliceerd op: 25 Juli 2012

De gemeente Arnhem gaat veel overbodige verkeersborden uit de binnenstad weghalen. Het gaat om borden die alleen maar bevestigen wat de algemene regels zijn, zoals snelheidsborden en parkeerverboden. Het woud van borden zou alleen maar verwarring scheppen en het zicht benemen.

 

Burgemeester en wethouders zijn van plan om bijvoorbeeld een groot deel van de parkeerverbodsborden te verwijderen, omdat men in de hele binnenstad alleen op gemarkeerde parkeerplaatsen en –vakken mag parkeren. Dat hoeft alleen aan het begin en het eind van de zones aangegeven te worden. Ook veel borden op kruisingen zullen straks overbodig zijn omdat de centrumring ingericht wordt als 30-km zone. In 30-km situaties zijn voorrangskruisingen niet van toepassing omdat het verkeer daar sowieso met matige snelheid rijdt.

 

In het najaar wordt het plan verder uitgewerkt in overleg met de belangenorganisaties voor verkeer en verkeersveiligheid en de organisaties van ondernemers, ouderen en gehandicapten. Als alles volgens plan verloopt, zullen de borden in de eerste maanden van 2013 verdwijnen. 


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...