inloggen  |  aanmelden

Amsterdamse ondernemers willen fietsbelasting in centrum

Gepubliceerd op: 23 Juli 2014

Ondernemersvereniging Amsterdam City wil dat de gemeente fietsers in het centrum van de stad een fietsbelasting gaat opleggen. Van dat belastinggeld kan de gemeente dan weer nieuwe fietsparkeerplekken creëren in de binnenstad.
 

Fietsparkeerplekken zijn hard nodig in hartje Amsterdam. Het groeiende aantal fietsers heeft te weinig parkeerplekken ter beschikking en dat leidt tot zwerffietsen in het straatbeeld en overlast voor winkeliers en andere ondernemers. De gemeente heeft wel plannen om nieuwe parkeerplekken te creëren, maar de ondernemers denken dat het sneller zal gaan – en vooral eerlijker - als fietsers er zelf aan bijdragen in de vorm van een fietsbelasting. Eigenlijk vinden ze het meer dan logisch dat de gebruikers van voorzieningen meebetalen aan het creëren ervan. Net als dat automobilisten wegenbelasting betalen. Het idee van de ondernemersvereniging komt niet uit de lucht vallen. Amsterdam denkt al na over het plaatsen van chips op fietsen. Vooral om zwerffietsen en gestolen fietsen te herkennen en te verwijderen, maar ook bijvoorbeeld om er abonnementen voor fietsenstallingen aan te koppelen. Dit zou heel makkelijk door te trekken zijn naar een koppeling aan het belasten van fietsen in het centrum. De gemeente kan de geregistreerde eigenaren van met chips uitgeruste fietsen in het centrum makkelijk een belasting opleggen, vinden de ondernemers. 
 
De gemeente wil de komende jaren tienduizenden nieuwe fietsparkeerplekken creeëren in het centrum. Maar volgens ondernemersvereniging Amsterdam City blijft het vooralsnog alleen bij plannen en woorden. Ze willen haast maken met het creëren van parkeervoorzieningen en hopen snel concrete stappen te zien. Met het belastingvoorstel hopen ze daaraan bij te dragen.
 
Bron: metronieuws.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...