inloggen  |  aanmelden

Amsterdam wil zich profileren als fietslab

Gepubliceerd op: 8 Maart 2016

De organisatie CycleSpace Amsterdam wil de stad op de kaart zetten als wereldleider op het gebied van fietskennis en -innovatie. Dit moet Amsterdam en de regio naast vernieuwende fietsideeën ook meer inkomsten en werkgelegenheid op gaat leveren. CycleSpace Amsterdam heeft begin 2016 een tender gewonnen van de Stadsregio en de gemeente Amsterdam voor een pilot van een jaar.

CycleSpace Amsterdam gaat buitenlandse delegaties die aankloppen bij de gemeente en de Stadsregio -nu zo’n 120 per jaar- voortaan een programma bieden en rondleiden. De organisatie wil meer van dergelijke groepen bestuurders, ambtenaren en professionals uit het buitenland naar Amsterdam gaan halen. “Zo kunnen we fietskennis delen en andere landen helpen het fietsen te bevorderen. De fiets wordt wereldwijd steeds meer gezien als oplossing voor mobiliteits- en leefbaarheidsproblemen in steden. Als toonaangevende fietsstad kan Amsterdam veel meer profiteren van de grote internationale belangstelling”, stelt CycleSpace Amsterdam.
 
CycleSpace Amsterdam gaat de komende tijd netwerken opzetten van organisaties, instellingen, start-ups en andere bedrijven op het gebied van fietsen. Doel is natuurlijk het uitwisselen van kennis, maar vooral innovatie. In Amsterdam moet dit ook leiden tot een fysiek cluster van innovatieve bedrijven die zich bezighouden met de fiets. Zo werkt Cyclespace Amsterdam aan een reeks projecten, waaronder een onderzoek naar de hersenactiviteit van fietsers, slimme oplossingen voor fietsparkeren, een autovrije fietsdag voor de hele familie, een internationaal fietsfilmfestival en een wereldwijde verkiezing van fietsburgemeesters.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...