inloggen  |  aanmelden

Amsterdam vervangt alle tram- en bushaltes

Gepubliceerd op: 7 Januari 2013

De gemeente Amsterdam begint het nieuwe jaar met een grote vervangingsoperatie. In een half jaar tijd moeten alle 1500 tram- en bushaltes in de stad vervangen worden door nieuwe. De oude abri’s waren 25 jaar oud, de nieuwe zijn geheel van glas.

Hoewel er eigenlijk niets mis was met de bestaande abri’s, stelde de Dienst Infrastructuur en Vervoer van Amsterdam bij het uitgeven van een nieuw exploitatiecontract voor de abri’s de voorwaarde dat daar ook het leveren van nieuwe bus- en tramhokjes bij hoorde. De nieuwe Amsterdamse tram- en bushaltes zijn uitgevoerd in transparant, gehard veiligheidsglas. Ze vallen daardoor minder op in het straatbeeld. Ook hoopt de gemeente dat ze door hun transparantie de veiligheid bevorderen. Een typisch Amsterdams kenmerk bij de nieuwe wachthuisjes is dat de drie Andreaskruizen zijn verwerkt in de stalen draagconstructie. De nieuwe abri’s zijn gemaakt van duurzame materialen en in de reclamepanelen komt led-verlichting. De oude abri’s worden gerecycled en verwerkt in onder meer straatmeubilair.

De vervangingsoperatie is eind vorige week van start gegaan en gaat naar verwachting een half jaar duren. Gedurende die tijd blijven de bestaande haltes gewoon in gebruik.

Bron: metronieuws.nl

Een greep uit ons leveranciersregisterFides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...