inloggen  |  aanmelden

Amsterdam stuurt fietsen het dak op

Gepubliceerd op: 8 Mei 2012

De gemeente Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid van fietsenstallingen op daken. Daarmee hoopt Amsterdam het probleem van wildparkeren op straat op te lossen. Het onderzoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar parkeervoorzieningen in de stad.

 

Het ingenieursbureau van de gemeente kijkt of het financieel en praktisch mogelijk is om fietsen te parkeren op daken. Van de bijna 300.000 fietsen in het straatbeeld, is er voor slechts 200.000 plaats in officiële fietsenstallingen. De gemeente zoekt naarstig naar oplossingen voor het wildparkeren dat voor veel overlast zorgt. Ondergrondse stallingen zijn een mogelijkheid, maar die zijn erg duur. Daarom wordt nu ook gekeken naar alternatieven als het parkeren op daken.  Daar is op zich genoeg ruimte beschikbaar, maar er zullen wel systemen moeten komen die de fietsen automatisch naar boven brengen. Bijvoorbeeld met glazen liften langs de gevels. Om die systemen te laten draaien, zouden dan weer zonnecellen op de daken geplaatst kunnen worden.

 

Amsterdam richt zich niet op één oplossing. Zoals de gemeente heeft bewezen met de drijvende fietsflat bij het Centraal Station, sluit zij daarbij geen enkel alternatief uit. Een combinatie van fijnmazige oplossingen heeft de nadruk in de onderzoek.

 

 Bron: Infrasite

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...