inloggen  |  aanmelden

Amsterdam stimuleert elektrisch vervoer bij zakelijke veelrijders

Gepubliceerd op: 17 Januari 2012

Zakelijke veelrijders die elektrisch gaan rijden, kunnen in Amsterdam rekenen op subsidie. De nieuwe subsidieregeling geldt voor de aanschaf van elektrische bedrijfsvoertuigen die dagelijks veel kilometers in de stad maken, zoals taxi’s en koeriersdiensten.

De regeling moet bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Zakelijke veelrijders zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de vervuiling van de lucht door uitstoot van CO2 en fijn stof. Door juist deze groep weggebruikers te stimuleren om op elektrisch vervoer over te stappen, verwacht de stad een behoorlijke slag te kunnen slaan. De gemeente reserveert er tot eind 2015 8,6 miljoen euro voor. De subsidiemaatregel valt onder het actieplan ‘Schone lucht voor Amsterdam’ dat als doel heeft om de stad in 2015 te laten voldoen aan de luchtkwaliteitsnormen van de Europese Unie. Als dat doel niet wordt gehaald, kan Europa de stad een bouwstop opleggen.

Amsterdam hoort wereldwijd tot de koplopers als het gaat om duurzame mobiliteit. Er is een uitgebreid netwerk aan oplaadpunten en alle elektrische automodellen zijn er beschikbaar. Naast de subsidieregeling voor elektrische voertuigen is er op dit moment ook een subsidie voor de aanleg van oplaadpunten op niet-openbare terreinen zoals een bedrijventerrein of een parkeergarage. Eind november 2011 startte car2go in Amsterdam: het eerste en grootste elektrische autodeelproject in de wereld.
 
Bron: Verkeerskunde

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...