inloggen  |  aanmelden

Amsterdam start proef met camera's in openbare ruimte businesspark

Gepubliceerd op: 24 Juni 2013

Amsterdam start een proef met camerabewaking in de openbare ruimte van het businesspark Osdorp. Dit is uniek omdat het tot nu toe alleen toegestaan is dat bedrijven camera’s op hun eigen terrein plaatsen. Door een convenant tussen de deelgemeente en de Parkmanagementvereniging van het bedrijventerrein, wordt het nu mogelijk om een groter deel van het terrein te bewaken.

 

Het is voor het eerst dat een gemeente bedrijven toestemming verleent om cameratoezicht in de openbare ruimte toe te passen. Het Stadsdeel Nieuw-West gaat de vergunningen verlenen, de vereniging van bedrijven legt de camerasystemen aan, gaat deze exploiteren en maakt afspraken met de politie over het doorschakelen van de camerabeelden. Deze week ondertekent stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud samen met de voorzitter en penningmeester van de Parkmanagementvereniging BPAO hiertoe het convenant Camerabewaking Business Park Amsterdam Osdorp (BPAO).

 

Deze nieuwe vorm van samenwerking in de beveiliging van de openbare ruimte wordt gestart als proef. Naar verwachting zal het de veiligheid op het businesspark verbeteren. De komende vijf jaar gaat men de werking en de resultaten volgen om na afloop te besluiten of het project zal worden voortgezet.


Bron: Nieuw-west Amsterdam


Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...