inloggen  |  aanmelden

Amsterdam start met elektrische scooter-taxi

Gepubliceerd op: 8 Oktober 2012

Amsterdam kent sinds deze week een nieuwe vervoersvorm: een taxi-service met elektrische scooters. Onder de naam Hopper gaan de chauffeurs van de eerste 100 scooters inwoners en bezoekers van Amsterdam snel en milieuvriendelijk van A naar B brengen in de stad.

 

De elektrische scooter met chauffeur kost 2,50  euro per rit en brengt de klant voor dat bedrag naar welke eindbestemming dan ook binnen het centrum van de stad. Het scooterproject is ontstaan uit een privaat-publieke samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, NS en het ministerie Infrastructuur & Milieu. Met deze nieuwe vervoersvorm wil Amsterdam een adequate oplossing bieden voor de verkeersproblematiek in de stad. Ook andere steden – waaronder Rotterdam, Den Haag en Utrecht – zijn bezig een dergelijk project voor te bereiden.

 

De scooters waarmee Hopper gaat rijden zijn aangepast aan het vervoer van klanten en bieden extra comfort en veiligheid. Zo is het zadel verlengd, zijn er steps gemonteerd aan de achterkant van de scooter en kan de box achterop als rugsteun fungeren.

 

Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...