inloggen  |  aanmelden

Amsterdam pakt parkeerprobleem aan

Gepubliceerd op: 13 November 2012

Amsterdam gaat het parkeerprobleem voor vergunninghouders aanpakken. Het verlenen van parkeervergunningen wordt versneld en vergunninghouders kunnen straks ook gebruik maken van gemeentelijke parkeergarages. Deze hebben plekken over terwijl de straten juist vol staan.

 

Amsterdam wil de komende jaren 5000 extra inpandige parkeerplaatsen beschikbaar stellen. Gedeeltelijk in gemeentelijke parkeergarages en voor een deel door parkeerplekken te huren in commerciële parkeergarages. Daardoor moeten in 2020 zo’n 2600 auto’s uit het straatbeeld verdwijnen. Dat zal de stad aantrekkelijker maken en de zoektijd naar een parkeerplek voor vergunninghouders verminderen.  Dit alles staat in het nieuwe Parkeerplan dat het college van B&W onlangs vaststelde. Daarin krijgt ook het vergunningenbeleid een vernieuwende aanpak. De uitvoering van het Parkeerplan kost de gemeente 95 miljoen euro.

 

Amsterdam gaat autobezitters met een parkeervergunning, die hun auto nauwelijks gebruiken, stimuleren hun vergunning in te leveren door hen een bedrag van 100 euro te bieden in de vorm van een mobiliteitsbudget. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld korting krijgen op OV- en autodeelabonnementen. Bij een nieuwe vergunningaanvraag komen ze boven aan de lijst te staan. Daarnaast gaat de gemeente het parkeren aan de randen van de stad bevorderen door vergunninghouders daarvoor de helft van het vergunningstarief terug te geven. Ook komen er ondernemersjaarkaarten voor straatparkeren.

 

 

Bron: amsterdam.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...