inloggen  |  aanmelden

Amsterdam opent grootste laadhub van Nederland

Gepubliceerd op: 16 Oktober 2012

In Amsterdam is het grootste oplaadstation voor elektrische auto’s in Nederland geopend. Het station telt 40 oplaadpunten en vier snelladers en is gelegen op Zuidpark, bij de afslag van de A10 en het metrostation Overamstel.

 

Amsterdam is wereldwijd koploper als het gaat om oplaadpunten in de openbare ruimte. Momenteel telt de wereldstad 350 laadpunten, in 2013 moeten dat er 1.000 zijn. Met de opening van het grootste oplaadstation – of laadhub – van Nederland, wordt de ‘elektrische’ reputatie van Amsterdam alleen maar sterker. De laadhub heeft al één vaste gebruiker. Het gaat hier om het taxibedrijf Taxe-E waarvan het wagenpark uitsluitend bestaat uit elektrische auto’s. Daarmee dragen ze belangrijk bij aan schonere lucht in de stad en helpen ze het plan ‘Schone lucht voor Amsterdam’ tot uitvoer brengen. Dit plan bestaat uit een breed pakket aan maatregelen opgenomen om op de meest kostenefficiënte wijze tot schonere lucht in de stad te komen. De grootste winst valt daarbij te halen uit het ‘verschonen’ van zakelijke veelrijders als taxi’s.

 

Een van de vijftien maatregelen voor het bevorderen van slim en schoon vervoer is de in januari 2012 geopende subsidieregeling voor aanschaf van elektrische voertuigen. Er zijn op dit moment meer dan 100 aanvragen voor voertuigen gehonoreerd, waaraan een bedrag van in totaal €1.000.000 aan subsidies is toegekend. De investering van het bedrijfsleven bedraagt €3.000.000.

 

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...