inloggen  |  aanmelden

Amsterdam mag jaarrond terrassen verwarmen

Gepubliceerd op: 15 Maart 2012

Amsterdamse horecaondernemers met een terrasvergunning mogen hun terrassen het hele jaar door verwarmen middels een installatie aan de gevel. Hoewel dit energieverspillend is, kan de gemeente het volgens de milieuwetgeving niet verbieden.

 

Voorafgaand aan het voorstel van burgemeester en wethouders, was er een proef gehouden met terrasverwarming op 62 terrassen in stadsdeel Centrum. Daaruit bleek dat het milieueffect van terrasverwarming minder erg is dan vooraf werd verwacht. B&W, gesteund door een uitspraak van de Raad van State, stellen de gemeenteraad nu dan ook voor om verwarmde terrassen het hele jaar toe te staan. Regel daarbij zal zijn dat de installatie aan de gevel bevestigd moet zijn, of – in het geval van terrassen op uitgaanspleinen – aan verankerde parasols.

 

Om deze nieuwe regels te kunnen verankeren in het beleid,  zal de gemeente eerst de Algemene Plaatselijke Verordening moeten wijzigen. Daarin staat nu een verbod op terrasverwarming. Ook moet er een convenant komen met de horecabranche waarin afspraken worden vastgelegd omtrent het gebruik van de minst belastende apparatuur en klimaatcompensatie. 


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...