inloggen  |  aanmelden

Amsterdam maakt recyclen plastic gemakkelijker

Gepubliceerd op: 6 Mei 2013

Amsterdam gaat dit voorjaar containers voor plastic verpakkingsmateriaal plaatsen bij winkelcentra in de hele stad. Daarmee wil de gemeente het winkelend publiek prikkelen om hun plastic afval na het winkelen direct in de speciale containers achter te laten.

 

De gemeente gaat 100 nieuwe containers voor plastic afvalmateriaal plaatsen. Daarmee komt het totaal straks uit op 139 en zijn alle stadsdelen in ruimte mate voorzien. De nieuwe containers komen vooral in de buurt van supermarkten te staan. Amsterdam hoopt dat daardoor minder plastic afval in de gewone afvalbakken of op straat terecht komen. Mensen zijn eerder geneigd om plastic te recyclen als ze daarvoor de faciliteiten geboden krijgen op het moment dat ze het kwijt willen. Plastic tassen, pet-flessen en ander plastic afval dat men na het bezoek aan de supermarkt kwijt wil, kan men straks met gemak meteen voor recycling inleveren. Het ingezamelde verpakkingsafval kan dan opnieuw gebruikt worden. Opnieuw als verpakkingsmateriaal, of als grondstof voor nieuwe producten als telefoons of fleece-truien.

 

Eind april hebben de hoofden afvalinzameling en reiniging van de Amsterdamse stadsdelen de gezamenlijke afspraken over het inzamelen van plastic verpakkingsafval ondertekend. De afvalinzameling van stadsdeel Zuid en Afvalservice West zorgen ervoor dat alle containers in de stad op tijd worden geleegd.

 

Bron: amsterdam.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...