inloggen  |  aanmelden

Amsterdam kiest voor afvallogistiek met IES

Gepubliceerd op: 27 Maart 2012

Na uitgebreid onderzoek binnen de gemeente Amsterdam voor verdere optimalisatie van de afvalstromen, is in 2011 de keuze gemaakt voor het werken met inzamelvoertuigen met afzetcontainers. Hierdoor kan de inzameling van het transport ontkoppeld worden.

Wissellokaties op strategische plaatsen in de stad maken het mogelijk het transport veel efficiënter over de weg of het water uit te voeren op een tijdstip dat dit -gezien de verkeerscongestie in de stad- het beste past.

Translift heeft hiervoor op basis van de beproefde IES zijlader inzamelsystemen een variant voor de specifieke inzet in Amsterdam geïntroduceerd. Dit inzamelvoertuig heeft, naast een speciale kraan voor ondergrondse containers, een Varia belading voor minicontainers en bijplaatsingen en is voorzien van de laatste technieken op het gebied van veiligheid en ergonomie.

Ook de IES wisselcontainers zijn van een speciale variant voor Amsterdam, lichtgewicht en voorzien van een automatisch klepsluitmechanisme. Dit alles resulteert in een zeer compact, wendbaar en ergonomisch verantwoord inzamelsysteem dat optimaal past binnen de grootstedelijke inzameling van Amsterdam.

Aftransport wordt uitgevoerd door de AEB (AfvalEnergieBedrijf Amsterdam), die met Translift kettinginstallaties drie IES wisselcontainers op een combinatie vervoert naar hun verbrandingsinstallatie in het westelijk havengebied. Ook transport per schip is voorzien en zal in de komende periode verder worden getest.

Naast een optimalisatie- en efficiencyslag levert dit nieuwe inzamelsysteem een zeer grote reductie van het aantal vervoersbewegingen op en daarmee meer dan 50% reductie van de uitlaatemissies, zoals fijnstof, CO2 en NOx. Translift realiseert hiermee voor Amsterdam, zoals zij het zelf noemen, "Slimmer afvaltransport voor een beter milieu", zie video.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Schellekens: tel. 06 - 53176459 of email e.schellekens@translift.nl.


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...