inloggen  |  aanmelden

Amsterdam investeert in infrastructuur fietsers

Gepubliceerd op: 7 November 2012

Amsterdam gaat het groeiend aantal fietsers in de stad beter faciliteren. De gemeente investeert de komende vier jaar 57 miljoen euro in de infrastructuur voor fietsen. Zo komen er 38.000 nieuwe fietsparkeerplekken en legt Amsterdam 15 kilometer rood asfalt aan.

 

Het aantal fietsritten in Amsterdam is de afgelopen 20 jaar met 40 procent gegroeid, van 340.000 naar 490.000 dagelijkse fietsritten. Deze toename heeft geleid tot ondercapaciteit in fietsenstallingen en fietspaden. Ook is de groei van het aantal ernstige verkeersslachtoffers onder fietsers toe te schrijven aan de toename van het aantal fietsritten zonder adequate infrastructuur. Om die reden gaat de gemeente de stad beter uitrusten om het grote aantal fietsers te kunnen bolwerken. Naast de geplande aanleg van extra fietspaden en stallingen, gaat de gemeente ook werken met het zogenaamde Plusnetten. Dit betekent dat bij grote reconstructies de drukste fietsroutes zodanig ingericht worden dat fietsers meer ruimte krijgen.

 

De investering in het fietsgebruik levert de stad ook besparingen op. Zo bespaart de gemeente door het toegenomen fietsgebruik nu jaarlijks al 20 miljoen euro op het openbaar vervoer en nog eens een zelfde bedrag aan infrastructuur voor auto’s.

 

 Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...