inloggen  |  aanmelden

Amsterdam investeert in groengas

Gepubliceerd op: 15 Januari 2014

Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds (Akef) gaat 3,75 miljoen euro investeren in groengas-exploitant OrangeGas. Akef richt zich op investeringen in financieel en duurzaam renderende projecten in Amsterdam. De grootste investeerder in het fonds is de gemeente Amsterdam.
 

Alleen projecten die een aantoonbare significante CO2-reductie teweegbrengen komen in aanmerking voor financiering. OrangeGas investeert in een landelijk dekkend netwerk van groengas-tankstations in Nederland. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De bron van het Groengas van OrangeGas in Amsterdam is de rioolzuivering van Waternet. Het slib van de rioolwaterzuivering zet Waternet om in biogas en het Afval Energie Bedrijf (AEB) waardeert het biogas op tot Groengas.
 
“Onze investering in OrangeGas moet in twintig jaar tijd een reductie van 200 kiloton CO2 opleveren”, aldus portefeuillemanager Jeroen Meinders van het Akef. In Groot Amsterdam zijn er al vier groengas-tanklocaties van OrangeGas. Door deze financiële impuls van het Amsterdams Energiefonds kan dit worden uitgebreid naar totaal 11 Groengas-tankstations. Taxi’s en bestelauto’s kunnen van de Gemeente Amsterdam subsidie krijgen voor de aanschaf van voertuigen op Groengas.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...