inloggen  |  aanmelden

Amsterdam investeert in groengas

Gepubliceerd op: 15 Januari 2014

Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds (Akef) gaat 3,75 miljoen euro investeren in groengas-exploitant OrangeGas. Akef richt zich op investeringen in financieel en duurzaam renderende projecten in Amsterdam. De grootste investeerder in het fonds is de gemeente Amsterdam.
 

Alleen projecten die een aantoonbare significante CO2-reductie teweegbrengen komen in aanmerking voor financiering. OrangeGas investeert in een landelijk dekkend netwerk van groengas-tankstations in Nederland. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De bron van het Groengas van OrangeGas in Amsterdam is de rioolzuivering van Waternet. Het slib van de rioolwaterzuivering zet Waternet om in biogas en het Afval Energie Bedrijf (AEB) waardeert het biogas op tot Groengas.
 
“Onze investering in OrangeGas moet in twintig jaar tijd een reductie van 200 kiloton CO2 opleveren”, aldus portefeuillemanager Jeroen Meinders van het Akef. In Groot Amsterdam zijn er al vier groengas-tanklocaties van OrangeGas. Door deze financiële impuls van het Amsterdams Energiefonds kan dit worden uitgebreid naar totaal 11 Groengas-tankstations. Taxi’s en bestelauto’s kunnen van de Gemeente Amsterdam subsidie krijgen voor de aanschaf van voertuigen op Groengas.
 

Een greep uit ons leveranciersregisterABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...