inloggen  |  aanmelden

Amsterdam investeert 20 miljoen euro in sportaccommodaties

Gepubliceerd op: 20 Januari 2015

Amsterdam gaat het aanbod van sport en sportvoorzieningen verbeteren. De gemeente investeert de komende vier jaar 20 miljoen euro in de sportinfrastructuur. Dat geldt niet alleen voor traditionele sporten, maar ook voor nieuwe vormen die sterk in populariteit toenemen.

Het college van B&W heeft ingestemd met de hoofdlijnennotitie sportaccommodaties 2015-2018. Met deze plannen wordt de sportinfrastructuur in de stad uitgebreid, versterkt en wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar sportvoorzieningen.
 
Met de investeringen wil het college aan de slag om een gezonde en toekomstbestendige sportinfrastructuur in Amsterdam te bouwen. Een aantal projecten is al concreet te benoemen, zoals de afronding van het Sportpark IJburg met een extra hockeyveld en voetbalveld, de ontwikkeling van sportvoorzieningen op Zeeburgereiland met een nieuwe sporthal bij IJburg 2 en extra sportvelden. Ook wordt onderzocht of dit een geschikte plek is voor een Urban Sportzone. En de ontwikkeling van de Sportas gaat verder zodat dit gebied een nog veiliger, aantrekkelijker en beter bereikbaar sportgebied wordt voor de Amsterdammers.
 
Met deze hoofdlijnennotitie Sportaccommodaties wordt vooruit gelopen op het nieuwe Sportaccommodatieplan. In dit plan worden de hoofdlijnen tot in detail uitgewerkt. Dit plan wordt in de eerste helft van 2015 aan de gemeenteraad voorgelegd.

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...