inloggen  |  aanmelden

Amsterdam geeft verkeersinformatie vrij voor apps

Gepubliceerd op: 27 Maart 2012

De Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) van de gemeente Amsterdam geeft verkeers- en vervoerinformatie vrij voor gebruik in apps. App-bouwers kunnen de informatie gebruiken om praktische toepassingen te ontwerpen die burgers, bedrijven en bezoekers van dienst kunnen zijn.

 

Amsterdam gaat gegevens delen over parkeeertarieven, -gebieden en –tijden, over taxistandplaatsen, touringcarhaltes, fietsenstallingen en strooiroutes. De informatie is gratis te downloaden door app-bouwers, zodat zij die weer kunnen gebruiken om nuttige apps te ontwerpen. Het kan dan gaan om apps met actuele parkeer- of reisinformatie bijvoorbeeld. De DIVV wil op deze manier innovatie stimuleren op het gebied van mobiele diensten. Deze diensten kunnen burgers en bezoekers helpen om beter voorbereid de stad te doorkruisen, minder te hoeven zoeken en niet voor verrassingen te komen staan.

 

DIVV van de gemeente Amsterdam wil in de toekomst zelfs nog een stap verder denken. Zo zou het mogelijk moeten worden om applicaties te ontwerpen die reizigers voorzien van multi-modale reisinformatie van A naar B. Momenteel is dat nog erg lastig om te maken omdat veel data daarvoor ontbreken.

 

Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...