inloggen  |  aanmelden

Amsterdam gaat Nieuwmarkt slim en schoon bevoorraden

Gepubliceerd op: 16 Mei 2012

Om de vervoersstromen in de binnenstad te verminderen, is de gemeente Amsterdam gestart met een pilot die draait om het slim en schoon bevoorraden van de Nieuwmarkt. De gemeente gaat goederenstromen bundelen en elektrische boten en vrachtwagens inzetten.
 
De pilot wordt gedragen door zowel de gemeente als de ondernemers en hun distributeurs. Nu nog rijden dagelijks 250 vracht- en bestelwagens naar de Nieuwmarkt en omgeving. Door de goederen die voor dit gebied zijn bestemd te bundelen in het lokale Foodcenter en deze daarna per elektrisch voertuig op de bestemming af te laten leveren, denkt Amsterdam het aantal vrachtwagens in het gebied met 10% terug te kunnen brengen. Daardoor zal de verkeersdruk in het centrum afnemen, maar ook de uitstoot van fijnstof en NO2 verminderen.
 
Tot nu toe hebben zeven ondernemers zich aangemeld voor deelname aan de pilot. De gemeente verwacht dat meerdere ondernemers zich zullen aansluiten als ze inzien dat de nieuwe bevoorradingssystematiek ook tot efficiëntere inzet van personeel zal leiden. Amsterdam heeft als eerste gemeente in Nederland de maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren laten doorrekenen op effectiviteit. Hieruit bleek dat het verschonen van zakelijke veelrijders het meest efficiënt is.
 
Bron: amsterdam.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...