inloggen  |  aanmelden

Amsterdam en Rotterdam werken samen aan schoner vrachtverkeer

Gepubliceerd op: 6 Mei 2013

Amsterdam en Rotterdam gaan elektrisch vrachtvervoer stimuleren om de luchtvervuiling in de steden tegen te gaan. Ze doen dat middels het nieuwe Europese project Frevue. Het project richt zich vooral op het prikkelen van bedrijven om elektrische voertuigen aan te schaffen voor hun stedelijke distributie.

 

Amsterdam en Rotterdam moeten schoner worden. Om dat te bereiken zullen de steden de uitstoot van schadelijke stoffen behoorlijk moeten terug brengen. Het internationale project Frevue gaat hen helpen om daar effectief beleid op in te zetten. Samen met andere zes andere Europese steden en deelnemende bedrijven gaat men de komende tijd informatie en kennis delen over het stimuleren van distributie met elektrische vrachtwagens. Ze willen vooral duidelijkheid krijgen over de voorwaarden, de mogelijkheden en de belemmeringen om elektrisch vervoer verder uit te rollen. Centraal staat het prikkelen van de bedrijven om op elektrisch over te gaan. Door het bieden ven subsidies voor het aanschaffen van elektrische vrachtwagens en oplaadpunten bijvoorbeeld Binnen het Nederlandse project werken Rotterdam en Amsterdam samen met Heineken, UPS en TNT.

 

Naast Rotterdam en Amsterdam zijn de steden Lissabon, Londen, Madrid, Milaan, Oslo en Stockholm bij het pilotproject betrokken. Gezamenlijk worden 122 elektrische voertuigen, waarvan 20 in Nederland, ingezet. Het pilotproject heeft een looptijd van vier jaar.

 

Bron: gemeente.nu

 


Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...