inloggen  |  aanmelden

Amsterdam en Rotterdam genomineerd als meest duurzame stad

Gepubliceerd op: 21 Augustus 2013

Amsterdam en Rotterdam zijn beiden in de strijd om uitgeroepen te worden tot meest duurzame stad ter wereld. De awards zijn een initiatief van Siemens en de 40 steden die deelnemen in het netwerk van de Cities Climate Leadership Group, de zogenaamde C40 steden. Er zijn 29 finalisten.

 

Daarmee is Nederland het enige land waar maar liefst twee steden wedijveren om de titel van meest duurzame stad ter wereld. De winnaars van de eerste City Climate Leadership Awards worden op 4 september bekend gemaakt in Londen. Er zijn prijzen in tien categorieën, waaronder stedelijk vervoer, afvalbeheer, groene energie, luchtkwaliteit en duurzame gemeenschappen. De winnende steden krijgen erkenning voor hun inzet ten behoeve van het klimaat. Voor vijf categorieën dingen naast de C40 steden nog eens 120 andere steden mee. Dit zijn steden die deelnemen in de Green City Index, een onderzoeksproject van Siemens en de Intelligence Unit van het tijdschrift The Economist.

 

C40 is een netwerk van grote of betrokken steden over de hele wereld die zich inzetten voor het uitvoeren van duurzame, lokale acties die de klimaatverandering tegengegaan. De huidige voorzitter van C40 is de burgemeester van New York, Michael Bloomberg. Na de uitreiking van de prijzen op 4 september, volgt een conferentie waarbij burgemeesters, stadsplanologen en experts op het gebied van stedelijke duurzaamheid bijeenkomen. Ze gaan in op  de meest urgente en actuele uitdagingen rond klimaatverandering en duurzaamheid.

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...