inloggen  |  aanmelden

Amsterdam en Nuon willen stad verduurzamen

Gepubliceerd op: 29 Mei 2013

Amsterdam en Nuon gaan de komende jaren samen energiebesparing bij de inwoners van Amsterdam bevorderen. Ook gaan de partijen meer zon- en windenergie realiseren en het stadswarmte en -koudenetwerk uitbreiden. De eerste gezamenlijke energiebesparingcampagne start na de zomer in een Amsterdamse woonwijk in Stadsdeel Zuid.

 

Nuon gaat aan de inwoners producten en diensten aanbieden zoals isolatie en energiebesparingadvies. Voor de wijkbewoners geldt dat hoe meer mensen zich aanmelden voor isolatie, hoe voordeliger het wordt. Om de energiebesparende maatregelen nog verder te stimuleren biedt de gemeente aan Amsterdammers een goedkope lening aan waarmee mensen kunnen investeren in een lagere energierekening.

 

Andere voorbeelden van hoe Amsterdam en Nuon gezamenlijk optrekken zijn o.a. het realiseren van een warmte- en koudevoorziening voor de nieuwe klimaatneutrale Amsterdamse woonwijk Houthaven. Ook komt er onderzoek naar het creëren van meer mogelijkheden voor windenergie in en om de stad. Daarnaast wordt het stadswarmtenetwerk uitgebreid en wil men het plaatsen van zonnepanelen mogelijk maken voor Amsterdammers zonder eigen dak. 


Een greep uit ons leveranciersregisterTBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...