inloggen  |  aanmelden

Amsterdam dringt uitstoot eigen vervoer terug

Gepubliceerd op: 16 April 2015

De gemeente Amsterdam en GVB gaan het huidige vervoer vervangen met elektrische bussen en bedrijfswagens. Zonnepanelen op GVB-gebouwen en metrostations gaan duurzame energie opwekken. In 2025 moet al het vervoer door het GVB uitstootvrij zijn.

In de komende drie jaar gaan de eerste uitstootvrije bussen rijden. Ook wordt gestart met een onderzoek naar hoe de veerponten zo schoon mogelijk kunnen varen. Voor 2019 wil het GVB 50 elektrische auto’s hebben, waarmee jaarlijks minstens 700.000 kilometer in Amsterdam uitstootvrij wordt gereden.
 
De elektriciteit gaat het bedrijf zelf opwekken met zonnepanelen op eigen gebouwen. Uit een eerste onderzoek blijkt dat het GVB over ruimte beschikt voor de aanleg van 2300 zonnepanelen, waarmee in de energiebehoefte van 250 gezinnen kan worden voorzien. De gemeente gaat onderzoeken hoeveel zonnepanelen er op daken van metrostations kunnen worden geplaatst. Zowel met de bussen als aanleg van zonnepanelen gaat het GVB nog dit jaar de eerste proeven starten.
 
De gemeente gaat onder meer 1 miljoen euro bijdragen aan de aanschaf van schonere bussen en de daarvoor benodigde infrastructuur zoals oplaadpunten, en zal samen met GVB het onderzoek naar de pontjes en de kansen voor zonne-energie uitvoeren.

Een greep uit ons leveranciersregisterPAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...