inloggen  |  aanmelden

Amsterdam blijft meest aantrekkelijke woonplaats

Gepubliceerd op: 16 Juni 2016

Amsterdam is de populairste plaats in Nederland om te wonen, gevolgd door Utrecht en Amstelveen. Ook in Dordrecht, Arnhem en Eindhoven is het steeds beter toeven. Emmen, Sittard-Geleen en Spijkenisse (Nissewaard) zijn de hekkensluiters. Dat blijkt uit de Atlas voor gemeenten. Deze keer is een vergelijking gemaakt met tien jaar geleden.

Steden die er in tien jaar tijd het meest op achteruit gingen, waren Hilversum, Delft en Oss. De grootste stijgers zijn Dordrecht, Arnhem en Eindhoven. Dit zijn volgens de onderzoekers vooral steden die de laatste jaren flink hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van hun binnenstad. Daarnaast kenmerken aantrekkelijke woonsteden zich doordat ze economische kansen bieden.
 
In de nieuwe Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het aantal banen in de buurt, het culturele aanbod en de veiligheid in de stad. Ook de nabijheid van natuur en water is belangrijk. Tevens bevat de Atlas veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...