inloggen  |  aanmelden

Amstelveen is 'Groenste stad van Europa'

Gepubliceerd op: 29 September 2014

Amstelveen mag zich Groenste stad van Europa noemen. Amstelveen behaalde een gouden score bij de Europese Entente Florale verkiezing in de categorie steden. Aan de Europese competitie deden acht andere Europese steden en tien dorpen mee. 

"Dit goud is voor ons een grote waardering en een enorme eer”, aldus wethouder Peter Bot (Groenbeheer). “Het is erkenning voor onze lokale trots `de heemparken' met hun unieke inheemse flora. Het Dr. Jac. P. Thijssepark en De Braak zijn als enige heemparken in Nederland Rijksmonument. Ook internationaal gaan we onze heemparken meer promoten."
 
De jury van de Entente Florale spreekt zich lovend uit over het gevarieerde Amstelveens groen: landschap, afwisseling van bomen en struiken, het natuurlijk groen, mooie groene open ruimten zoals de Stadstuinen en de toegankelijkheid en kwaliteit van de parken. De rol van de Groenraad, het adviesorgaan van de gemeente bij groene onderwerpen, wordt zeer positief beoordeeld. De rol van vrijwilligers kan wat de jury betreft meer gestimuleerd worden. Aanbevelingen van de jury zijn: probeer samen met bewoners en ondernemers het stenige Stadsplein te verlevendigen, promoot de heemparken ook buiten Amstelveen en stimuleer het opruimen van zwerfafval.

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...