inloggen  |  aanmelden

Amstelveen blijft doorbouwen

Gepubliceerd op: 3 December 2012

Waar veel gemeenten gas terugnemen in de woningproductie, gaat Amstelveen gewoon door. In 2011 werden er 669 woningen opgeleverd en ook de komende jaren komen er weer woningen bij. Amstelveen richt zich daarbij vooral op starters met middeninkomens.

Amstelveen verwacht de komende vier jaar nog eens 1700 woningen te bouwen. Rekening houdend met de vraag, zal bijna de helft van de nieuwe woningen bestemd zijn voor midden- en lagere inkomens. Zo komen er 300 betaalbare en sociale koopwoningen en 270 woningen in de middeldure huursector. Daarmee richt Amstelveen zich voornamelijk op starters met een middeninkomen. De afgelopen jaren was de doelstelling vooral om doorstroming te bevorderen. Van de woningen die gebouwd zijn tussen 2008 en 2011 valt 60% in het dure huursegment, de middeldure en de dure koopsector. Nu de doorstroming op gang is gekomen en de recessie vooral het dure koopsegment raakt, komen de middelste niveaus in de woonmarkt weer aan bod.

De gemeente geeft aan dat stoppen met bouwen geen oplossing is en kiest voor doorbouwen met betere afstemming van het aanbod op de vraag.

 

Bron: dichtbij.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...