inloggen  |  aanmelden

Ameland werkt aan mega-zonnepark

Gepubliceerd op: 10 Oktober 2013

De gemeente Ameland wil een zonnepark van maar liefst 10 hectare – ofwel 15 voetbalvelden – realiseren. Daarmee kan het in 20% van de elektriciteitsbehoefte van het eiland voorzien. Ameland streeft er naar om in 2020 CO2-neutraal te zijn.
 

Het mega-zonnepark moet 5,8 Mwh aan elektriciteit gaan opwekken en komt naar verwachting te staan op het terrein van de luchthaven Ballum. De totale investering bedraagt 6,9 miljoen euro. De gemeente Ameland is van plan de helft van het investeringsbedrag in te leggen. De Amelandse Energie Coöperatie gaat voor 1 miljoen euro deelnemen. Ameland gaat voor de overige financiën aankloppen bij het Waddenfonds en de Provincie Friesland en hoopt tevens op bijdragen vanuit het bedrijfsleven. De gemeente zal in elk geval de leidende rol behouden in het project.
 
Door het project de vorm van een coöperatie van kleinverbruikers te geven, hoopt Ameland ook te profiteren van de fiscale stimulans, dat in het Belastingplan voor 2014 is vastgelegd. Kleinschalig, duurzaam opgewekte zonne-energie zou in de regeling onder een verlaagd tarief van de energiebelasting vallen.
 
Bron: energieoverheid.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...