inloggen  |  aanmelden

Ameland krijgt subsidie voor bouw grootste zonnepark

Gepubliceerd op: 1 November 2013

Ameland krijgt 2,6 miljoen euro aan subsidie voor de bouw van het grootste zonnepark van Nederland. De subsidie komt van het Waddenfonds. Het zonnepark wordt 10 hectare groot en komt te liggen bij het vliegveld in Ballum.
 

Met het zonnepark kan Ameland jaarlijks 6 megawatt aan stroom opwekken. Dat is 20% van wat het hele eiland in een jaar nodig heeft. Het park komt bij het vliegveld te liggen. Om het zicht op de ‘panelenzee’ te ontnemen, gaat de gemeente duinen en struiken aanleggen.
Met de beloofde subsidie komt het duurzame energieproject er alweer een stuk beter voor te staan. Het Waddenfonds springt niet alleen voor het zonnestroom-project in de bres. Ook deelt het 700.000 euro uit voor een project met methaanbrandstoffen op het eiland. Voor dit project komen bij de gemeente en bij 45 lokale ondernemers units met methaanbrandstofcellen te staan. Ze hebben elk een vermogen van 1,5 kWh. De units wekken stroom op door aardgas om te zetten in elektriciteit.
 
Met deze en aantal andere energieprojecten, zoals het toevoegen van waterstof aan aardgas en het plaatsen van milieuvriendelijke HRe-keteks, wil Ameland in 2020 volledig in de eigen energiebehoefte voorzien.
 
Bron: parool.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...