inloggen  |  aanmelden

Almere krijgt 36 slimme en snelle iQwoningen

Gepubliceerd op: 5 Januari 2012

In de gemeente Almere worden 36 iQwoningen gebouwd. De iQwoning is een concept van Ballast Nedam waarmee snel woningen zijn te bouwen vanuit fabrieksmatig vervaardigde onderdelen. Als alles meezit, kunnen de woningen al in juli opgeleverd worden.

 

Ballast Nedam, de gemeente Almere en pensioenbelegger Syntrus Achmea Vastgoed gaan zorgen voor de realisatie van de innovatieve woningen.. De iQwoning lijkt uiterlijk op een traditioneel gebouwde woning, maar bestaat grotendeels uit geassembleerde prefab-onderdelen. Dit zorgt voor snelle realisatie, constante kwaliteit, zo min mogelijk overlast voor de omgeving en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Syntrus Achmea ziet de woningen volgens het vernieuwende concept als een waardevolle toevoeging voor het Almeerse woningaanbod in de huursector voor het middensegment. De woningen komen te staan in de wijk  Columbuskwartier in Almere Poort; een duurzame, kindvriendelijke wijk


Ballast Nedam demonstreerde de bouw van de iQwoning in november tijdens de Innovatiedag 2011 in Rotterdam. Het lukte het bedrijf om binnen 24 uur een complete woning te bouwen. De iQwoning voldoet aan de nieuwe EPC-norm en leent zich ook voor heel kleinschalige (her)ontwikkeling.


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...