inloggen  |  aanmelden

Almere informeert weggebruikers over strooiplanning

Gepubliceerd op: 21 Januari 2013

De gemeente Almere heeft een website gelanceerd waarop het automobilisten en fietsers informeert over strooiwerkzaamheden. Zo kunnen zij van tevoren achterhalen of er op hun route is gestrooid en daarop hun reisplannen baseren.

 

In periodes van vorst en sneeuw is het wegverkeer flink onthand. Almere bedacht dat het goed is om weggebruikers van tevoren te informeren over strooiplanningen, zodat ze daar hun reisplannen op af kunnen stemmen en met een veilig gevoel de weg op kunnen. Met de website strooiroute-almere.nl introduceerde de gemeente zo een naar eigen zeggen unieke dienstverlening in Nederland. Op de site kan de weggebruiker een postcode of adres van bestemming ingeven en daarbij vermelden of hij of zij met de fiets of de auto reist. Vervolgens komt er een kaartje in beeld dat de kortste route toont via wegen die volgens de planning gestrooid zullen worden.

 

De gemeente Almere pakt de gladheidbestrijding aan volgens een vastgesteld plan dat jaarlijks wordt geëvalueerd en bijgesteld: het actieplan Gladheidbestrijding. Omdat er in volgorde van belangrijkheid wordt gestrooid, is niet altijd de hele gemeente glibber-vrij. Door bewoners te informeren over de strooiplanning, hoopt het gevaarlijke situaties te kunnen voorkomen.

 

Bron: binnenlandsbestuur.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...