inloggen  |  aanmelden

Almere geeft rode kaart aan bewoners die huisvuil niet scheiden

Gepubliceerd op: 9 Januari 2012

De gemeente Almere heeft in de wijk Noorderplassen West voor het eerst de maatregel ingezet om huisvuil niet op te halen als het niet gescheiden is aangeboden. Dit gebeurde bij zestien bewoners die al herhaaldelijk waren gewaarschuwd met een gele kaart.

 

De bewoners kregen al voor de kerst de rode kaart, maar de gemeente stelde de feitelijke maatregel uit tot na de feestdagen. De bewoners die op deze manier zijn gestraft voor herhaaldelijke overtredingen, kunnen afval alsnog gescheiden aanbieden, of het afval naar het recycleperron brengen.

 

De proef met de strengere controles in Noorderplassen West lijkt succes te hebben. De meeste bewoners zijn hun afval er beter door gaan scheiden. Begin november was 84,7% in de duobak restafval. Nu is dat nog maar 65,9%. De hoeveelheid bioafval is dus gestegen van 15,3 naar 34,1%.
Dat heeft als resultaat dat er maar liefst 10.000 kilo minder restafval was. Het succes van de actie blijkt ook het feit dat er uiteindelijk slechts 12 rode kaarten zijn uitgedeeld.

 

Bron: Duurzaamnieuws.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...