inloggen  |  aanmelden

Almere en Breda hebben beste binnenstad

Gepubliceerd op: 27 November 2017

Breda en Almere hebben de beste binnensteden van Nederland. Dat maakte Platform Binnenstadsmanagement bekend bij de uitreiking van de prijzen voor beste binnensteden van Nederland. In de categorie 'grote steden' won Breda en Almere kreeg de prijs voor beste binnenstad in de categorie middelgrote steden. 

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt iedere twee jaar georganiseerd. De jury bekijkt hoe steden zich hebben ontwikkeld op het gebied van toekomstbestendigheid, verblijfsklimaat, voorzieningenaanbod en de bestrijding van winkelleegstand. Bij de vorige verkiezing kwamen Rotterdam en Gouda als beste uit de bus.
 
Veelzijdigheid
De jury vond de veelzijdigheid van de Bredase binnenstad op zowel het gebied van functies als mobiliteit een belangrijke reden om de stad als winnaar aan te wijzen. Volgens de jury is er voor iedere doelgroep wat te halen in de binnenstad. Het centrum kan daarnaast eenvoudig worden verkend met de auto, fiets, boot en het openbaar vervoer. Breda is daarnaast koploper op het gebied van digitalisering. De stad onderscheidt zich met een city app, QR-codes door de hele binnenstad en een digitale tour.
 
Bruisend Almere
Bij Almere prees de jury de 'intensieve samenwerkingsverbanden' die hebben geresulteerd in een 'bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu'. Ook de Almeerse klantenkaart, het onderhoud van de openbare ruimte en de geïntegreerde evenementenprogrammering vielen in positieve zin op.
 
Bron: Binnenlands Bestuur.

Een greep uit ons leveranciersregisterFides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...