inloggen  |  aanmelden

Alkmaar lost meeuwenoverlast op met ondergrondse containers

Gepubliceerd op: 3 Maart 2014

Alkmaar gaat de komende tijd op 50 locaties in de binnenstad ondergrondse vuilcontainers plaatsen. De gemeente hoopt daarmee het centrum te kunnen ‘opschonen’ en vooral de overlast van meeuwen op te lossen. Meeuwen die vuilniszakken op straat open pikken en er eetbare resten uit trekken, zorgen voor zwerfvuil en irritaties.
 

Eind februari werden de eerste twee ondergrondse containers in de binnenstad van Alkmaar officieel in gebruik genomen. Het vormde het startsein van een breder actieplan voor een schonere binnenstad. Alkmaar past daarbij diverse maatregelen toe om de stad te ontdoen van zwerfvuil door kapot getrokken vuilniszakken. Voor veel van het rondzwervend vuil in de stad zijn meeuwen verantwoordelijk. De vogels zijn gek op het afval dat mensen achterlaten en pikken gulzig de vuilniszakken open die bewoners op straat staan. De enige manier om daar een eind aan te maken,  zo oordeelde de gemeente, was om de vuilniszakken volledig uit het straatbeeld te onttrekken. De ondergrondse containers vormen met dat uitgangspunt een prima oplossing.
 
De gemeente gaat de komende tijd miljoenen investeren in de plaatsing van ondergrondse containers. Naast de ‘gewone’ containers voor bewoners, komen er ook speciale perscontainers voor bedrijven. Vanwege het persmechanisme, kunnen deze containers vier keer afval aan dan de gangbare versies. 

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...