inloggen  |  aanmelden

Al ruim 1500 deelnemers collectieve woningisolatie

Gepubliceerd op: 29 Januari 2014

Ruim 1.500 inwoners uit Diemen, Amstelveen en Haarlemmermeer doen mee aan de gezamenlijke inkoopactie voor gevel- en vloerisolatie. Op 31 januari worden alle isolatiewerkzaamheden met een geschatte waarde van ruim 2 miljoen euro geveild. Naast het gezamenlijk inkoopvoordeel is er 15% subsidie op isolatiemaatregelen beschikbaar vanuit de gemeenten.
 

Vanwege het succes van de actie `Winst uit je woning' is de inschrijftermijn verlengd tot en met 31 januari. Veel woningen van voor 1979 zijn slecht geïsoleerd. Dit brengt hoge stookkosten met zich mee. Het aanbrengen van isolatie vraagt een investering, maar de kosten kunnen al snel worden terugverdiend, zeker dankzij de gezamenlijke inkoopactie met de subsidie.
 
Het isoleren van de voor- en achtergevel van een tussenwoning kost normaal gemiddeld 1.100 euro, maar levert een gemiddeld huishouden 300 euro per jaar op, zo rekenen de gemeenten voor. Dat betekent dat de investering in 4 jaar terugverdiend wordt. Vloerisolatie kost gemiddeld 1.000 euro en levert naast een lagere energierekening een warmere woonkamervloer op.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...