inloggen  |  aanmelden

Al 60 laadpalen in Groningen

Gepubliceerd op: 6 Februari 2014

In de stad Groningen zijn sneller dan verwacht 60 elektrische laadpalen geplaatst voor elektrische auto's, voor publiek gebruik. Daarmee is Groningen in Noord-Nederland de stad met de meeste laadpunten.
 

In de stad Groningen is de toename van elektrisch vervoer goed merkbaar. Daarom zet de gemeente de vaart er in achter de realisatie van nieuwe laadpalen. Het was de ambitie om de komende jaren tenminste 50 laadpalen te realiseren. Eind februari staan er al ruim 60.
 
De gemeentelijke subsidieregeling voor het realiseren van nieuwe laadpunten bij bedrijven en instellingen is succesvol. Tot nu toe is voor 20 openbare en 17 niet openbare laadpunten subsidie verstrekt. De commerciële parkeergarages hebben ook interesse in de regeling. Er is 56.250 euro beschikbaar. Daarvan is 19.000 euro verstrekt. De gemeente probeert dit bedrag samen met bedrijfsverenigingen te verhogen, zodat er meer laadpunten kunnen komen. De VBGW (Vereniging Bedrijven Groningen West) heeft inmiddels 25.000 euro toegezegd.
 
Laadpalen P+R terreinen en in gemeentelijke parkeergarages De P+R terreinen Kardinge, Hoogkerk en Europapark P3 krijgen de komende weken vier laadpunten per terrein, op P+R Zernike komen er twee. Daarnaast komen er laadpunten in de gemeentelijke parkeergarages Boterdiep en Circus. De parkeergarage Damsterdiep heeft inmiddels twee laadpalen, parkeergarage Europapark vier en parkeergarage Euroborg twee. In de loop van februari en in maart volgen de overige parkeergarages.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...