inloggen  |  aanmelden

Afwateringsgoot met een persoonlijk verhaal!

Gepubliceerd op: 22 April 2014

Dwars door de wijken Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig wordt momenteel een bijzondere wandel- en fietsboulevard aangelegd: de MSP Allee. Het ontwerp van de MSP Allee is van Buro Lubbers. ACO leverde voor de eerste fase van het project 360 meter lijnafwateringsgoten. 

De toepaste goten dienen twee doelen. Uiteraard zorgen zij voor de afwatering! Maar uniek is dat de CorTen stalen roosters een verhaal vertellen over het gebied en haar bewoners. De roosters wijzen je de weg door het aangeven van bepaalde richtingen en locaties, zoals het station of het kasteel. Maar de roosters maken ook zichtbaar wie hun voetstappen achterlaten in de buurt, zowel mens als dier. De voetstappen zijn soms heel persoonlijk. Tijdens een aantal buurtfeesten hebben bewoners letterlijk een voetafdruk laten maken. Deze zijn voorzien van naam en geboortedatum en zijn nu afgebeeld op de roosters! 

Deze MSP Allee wordt beschouwd als de nieuwe hoofdslagader binnen de wijk MSP. Een lange boulevard zonder drempels waarop jong en oud kan wandelen en fietsen, skaten, skeeleren, joggen, enz. Bestemmingsverkeer is er te ‘gast’. Dit zorgt voor een plek met een bijzondere verblijfkwaliteit met parkjes, pleintjes, speelgelegenheden en bankjes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De Allee wordt aangelegd om te zorgen voor een onderlinge verbinding van de drie wijken en de voorzieningen in MSP zoals het station de Kissel, het winkelcentrum, de sportvelden en het plein bij de Kasteellaan.

De wandel- en fietsboulevard wordt in fasen aangelegd. De eerste fase, Amsterdamstraat tot aan de Limburgiastraat is afgerond. Ook voor de tweede fase levert ACO de lijnafwatering. Er wordt al weer hard gewerkt aan de invulling van de bijzondere roosters. Alle unieke voetafdrukken worden met de hand ingetekend!

              
 

Een greep uit ons leveranciersregisterDe ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...