inloggen  |  aanmelden

Afvalverwerker gaat stoom leveren aan chemiebedrijf in Botlek

Gepubliceerd op: 20 Februari 2012

Een nieuwe pijpleiding in het Botlek gebied gaat ‘afvalstoom’ van bedrijven leveren aan omliggende bedrijven die juist stoom nodig hebben. In eerste instantie zal afvalverwerker AVR via deze leiding stoom doorgeven aan chemiebedrijf Emerald Kalama Chemical dat 1,5 kilometer verder ligt.

 

Het doel van het nieuwe leidingennet is om bedrijven die stoom produceren maar die niet nodig hebben, hun bruikbare afval een nieuwe bestemming te laten geven. Daardoor sparen bedrijven die stoom nodig hebben voor hun productieprocessen – en die doorgaans zelf produceren met fossiele brandstof – behoorlijk wat kosten en CO2 uitstoot uit. Het eerste deel van het netwerk komt in het westelijk deel van het industriegebied Botlek te liggen. Het is de bedoeling om het netwerk vervolgens snel door te trekken naar het hele gebied. Fabrieken langs het tracé kunnen dan stoom invoeren of afnemen, al naar gelang hun behoefte.

 

Als straks het gehele stoomnetwerk operationeel is, zal de CO2 uitstoot met jaarlijks meer dan 200.000 ton afnemen. Het project levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de het Rotterdam Climate Initiative.


Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...